004369911060985

Igazál bárhol, de nézzünk pár izgalmas és népszerű útvonalat!

Michinoku Coastal Trail

Ezt az 1000 kilométeres útvonalat a japán kormány hozta létre egy évvel a fukushimai katasztrófa után, ezzel újraépítve a tsunami által letarolt partszakaszt. Az egyes megállóhelyeket, látványosságokat is úgy alkották meg, hogy csak gyalog lehessen megközelíteni, autóval nem.

Az út során a helyiek vendégszeretetét is élvezhetjük.

Fuji

Ha Japán, akkor természetesen nem hagyhatjuk ki a Fujit sem. Több útvonalon is meg lehet közelíteni a hegycsúcsot, az egyik legkedveltebb a 12 kilométeres Yoshida-túraútvonal. Mivel viszonylag könnyen teljesíthető túráról van szó, évente sok százezren másszák meg a hegyet ezen az útvonalon. A japánok azt mondják, egyszer mindenképp érdemes felmenni, de másodszor már butaság.

A második legnépszerűbb útvonal a Fujinomiyából induló Fujinomiya-útvonal. Ha ezen megyünk fel, útközben megcsodálhatjuk a Sengen szentélyt. Ez a legrövidebb útvonal a hegycsúcsra, viszont a legmeredekebb is.

A maradék két útvonal a Gotenba és Subashiri, amelyeket viszont csak gyakorlottabb túrázóknak ajánlanak, mivel nem olyan jól kiépítettek, mint az első kettő.

Shikoku zarándoklat

A Shikoku zarándoklat 1200 kilométeren át vezet végig a szigeten, 88 templomhoz juthatunk el közben. Ez nem tipikus túraútvonal, inkább vallási célzattal keresik fel. Akárcsak az El Caminón, itt is megtehetjük, hogy a teljes útvonalat, vagy csak egy részét csináljuk meg. Kerékpárosok által is kedvelt útvonal!

Hokkaido Nature Trail

Ez az útvonal több, mint 4500 kilométer hosszú, és a japán kormány támogatásával, fejlesztésével jött létre. Az útvonal végigfut a szigeten, és főleg a terület természeti adottságait és élővilágát hivatott bemutatni. A sziget vulkánjai aktívak, így ezeket is megcsodálhatjuk az út során.

Tohoku Nature Trail

A Tohoku útvonal Honshu északi részén található, mintegy 4300 kilométeres távolsággal. Ezen az útvonalon haladva meglátogathatjuk a Kabushima Nemzeti Emlékhelyet, ami azért különösen érdekes, mert Japánban egyedül itt láthatók a fekete farkú sirályok különleges fajtája. Ezek a madarak tavasszal érkeznek ide, amikor a sárga karalábé virágok is nyílnak.

Forrás:

Forrás:

www.csupasport.hu/turazas/ezer-kilometeres-japan-turautvonal-segit-gyogyitani-a-cunami-okozta-sebeket-61096/

www.vjm.hu/a-vilag-legjobb-turazohelyei/

www.hornosdaniel.hu/mondo-a-fuji-megmaszasa/

www.hellovilagvlog.hu/japan-nevezetessegei/

www.zarandokkaland.hu/a-vilag-leghosszabb-egybefuggo-turautvonalai/