004369911060985

Most, ebben a nagy kánikulában mindenki igyekszik valahogy enyhíteni a hőséget. Ha mázlink van és épp a strandon nyaralunk, akkor persze nincs nehéz dolgunk átvészelni ezt a meleget. Akik épp dolgoznak, vagy gyakran sportolnak, azok viszont olvassanak tovább!

hőtő kendő

A japánok híresek újításaikról és okos, praktikus eszközeikről. Japánban a nyár meleg és párás. Hiába vannak zöld parkok a nagyobb városokban, mégis a beton az úr. Azaz: nagy szükség van olyan módszerekre, amelyek enyhítenek a meleg érzésén. Légkondit persze mindenki használ, de sportolás, utazás, vagy kinti tevékenység közben ez a megoldás nem alkalmazható.

Amikor Japánban éltem, nyáron előfordult olyan is, hogy megfáztam, mivel az épületek bent erősen légkondicionáltak, kint viszont tikkasztó hőség van. Az egyetemre szeptemberben is pulcsival mentem, mert a tantermekben 18-20 fokra hűtötték a levegőt.

Nem véletlen, hogy van egy csomó okos eszköz, amivel a hivatásos és amatőr sportolóknak, turistáknak, gyerekeknek, időseknek próbálnak kedvezni, hogy a nagy hőség elviselhetőbb legyen.

Ha a test hosszabb időn keresztül túlságosan felmelegszik, fennáll a túlmelegedés veszélye.

Egy ilyen módszer a hűsítő kendő, amely 24 órán át tartja a hűs érzetet. Ez egy nagyon hatékony módja a test felhevülésének megelőzésére és egy kellemes, egész napon át tartó hűs érzés biztosítására.

A hűsítő törülközők és kendők széles körben elterjedtek nem csak Japánban, de nálunk, Európában is. Akik rendszeresen sportolnak, biztos, hogy láttak már ilyen törölközőt vagy kendőt. Az utóbbi időben kisállat tartók között is egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

Ha a testet hosszú ideig nagy hőségnek teszik ki, és nem hűl le, legrosszabb esetben hőguta lehet a következmény.

A hűsítő törülközők megakadályozzák, hogy a testhőmérséklet tovább emelkedjen. Nemrég alkalmam volt a Shirokuma japán hűsítő kendőt importálni Japánból és már pár napja tesztelem, nem csak sportolás közben, de a mindennapokban is.

Ez a kendő az úttörők közé tartozik, egy tovább fejlesztett polimer belső biztosítja, hogy a kendő 24 órán át hűs érzetet adjon.

A nyak finom hűtésére szolgál, miközben lassan elpárologtatja a benne lévő vizet.

A kendő egy kevés vízben 30 másodperc alatt megduzzad, és azonnal használható is!

100% pamutszövetet külseje egy mutatós, minden ruhához illő kiegészítő. Speciális varrással készült, hogy a varratok ne érjenek a bőrhöz. Megkötés helyett a mellékelt „biztonsági gyűrűvel” van rögzítve, nem kell attól tartani, hogy vészhelyzet esetén megszorítja a nyakát, hiszen a kis gyűrű húzásra leválik. Kisgyermekektől a felnőttekig bátran használhatja bárki. Ezt a terméket a  [A Japanese Society of School Health] is ajánlja!

hőtő kendő japán

Hogyan működik a hűtőkendő?

A hűtőkendő hűtőhatása vegyi anyagok nélkül jön létre, egy bele varrt polimer réteg segítségével. A légáteresztő hűtőtörölközők szövetrétegei és speciális szövése a párolgó hűtés révén hűtést biztosítanak a bőrön. Mindössze annyit kell tenni, hogy a törülközőt 30 másodpercig vízbe tesszük, a felesleges vizet letöröljük a felületéről és készen is vagyunk.

Természetesen ultrakönnyű és nem fagyos, azaz nem lesz a nyakon kellemetlen a viselése.

husito kendp japán

Mikor a legjobb használni a hűtőkendőket?

A hűsítő kendők különösen alkalmasak a fitnesz és a sport minden formájához, vagy kinti munkához, városnézéshez. Ugyanakkor irodában, kertészkedés alkalmával vagy vezetés közbeni hűsölésre is alkalmas, ha nem akarjuk a légkondit nagy intenzitással használni. A hűtőkendők nagyon praktikusak lehetnek nyaraláskor is, például a kemping- vagy kerékpáros felszerelés részeként. Egy Balaton körnél már-már elengedhetetlen! Ezen túl ideálisak minden szabadtéri tevékenységhez. Használhatók a hőhullámok idején, de láz vagy a fejfájás leküzdésére is jó választás, ha nem akarunk azonnal gyógyszert bevenni. Ezen kívül a hűsítő törülközők a hőguta megelőzésére és napvédelemre szolgálnak különösen kánikulában. Nem csak nyakra, de csuklóra, bokára, fejpántnak is ideális, kisgyerekektől nyugdíjas korig, de kisállatoknak is.

husito kendp japán