004369911060985

Ichimoku nyūdō a Kamo-tó őre, amely Niigata prefektúrában található. Kappaszerű lényről van szó, akinek a homloka közepén egy hatalmas szem figyel.

Eredete

A Sado-szigeten többféle történet is kering ichimoku nyūdōval kapcsolatban, amelyek között nagyon sok a hasonlóság. Az elnevezése történetenként változik, van, amelyikben kamokoshinnak, máshol hitotsume nyūdōnak nevezik. 

Manapság kappa jellegű kinézetet tulajdonítanak neki, azonban valójában nincsenek arról írások, hogy hogyan nézett ki eredetileg. Leginkább vízistenként hivatkoznak rá. Általában újévkor jelenik meg.

Legendák

Egy napon ichimoku nyūdō úgy döntött, körbenéz a Kamo-tó partján. Meglátott egy kisebb csoport fát, amelyhez egy ló volt kötözve. Ichimoku nyūdōnak megtetszett a ló, így a hátára pattant, és meglovagolta. Sajnos azonban a ló gazdája hamarosan visszatért, és lerángatta ichimoku nyūdōt a lóról. Mivel az ereje csak vízben volt, szárazföldön kénytelen volt megadni magát, és könyörögni az életéért. Ichimoku nyūdō így rimánkodott a férfinak:

– Kérlek, engedj el! Ha elengedsz, ígérem, hogy mostantól minden nap friss halat viszek neked. A mágikus horgommal kifogom őket, és felakasztom a fára. Csak kérlek, hogy a mágikus horgot minden nap szolgáltasd nekem vissza, hogy még több halat vihessek neked!

A férfi megkegyelmezett a yōkainak, és szabadon engedte. Másnap a fán valóban ott lógott egy hatalmas hal. A halat elvitte magával, a horgot pedig visszavitte a tóba. Évekkel később a férfi úgy gondolta, nem adja vissza a horgot. Azonban onnantól halat sem kapott. Újév után n ichimoku nyūdō aztán megtámadta a férfi házát, mindenféle kárt okozva neki. 

A férfi egész éjjel Buddhához imádkozott védelemért. Reggelre a támadás megszűnt, azonban minden évben ugyanazon az éjjelen ichimoku nyūdō újra felbukkan. A férfi ezért a mágikus horgot egy szentélynek adományozta, azonban a szellem utána azt kezdte el ostromolni. A szentély papja azóta minden újévkor éjjeli virrasztást tart, hogy felkészítse a templomot a támadásra.

Forrás:

Ichimoku nyūdō

Kiemelt képmesterséges intelligencia

Itt tudsz japán termékeket vásárolni ↗

Ha japán terméket szeretnél, itt tudod beszerezni

SEO és marketing felelős↗

Lapj kapcsolatba a blog készítőjével

ArigatoApartman

Ismerd meg a japán stílusú apartmant Balatonakarattyán