004369911060985

A japán nők arcápolási hagyományai több generációs múltra tekint vissza. 

japán nők

A felkelő nap országában a bőrápolás egy gondosan felépített napi rutin, ahol természetes hatóanyagú szereket és az egészséges életmódót tarják szem előtt.

Ezért például a rizskorpa, a Matcha zöld tea nem csak az étkezésük részét kepézi, hanem a szépségápolásban is fontos szerepet tölt be.

A gésák egy teljes arcot befedő sminket viselnek, ezért kiemelkedő szerepe a van a lemosónak. Ezek bázisa többnyire olajos agy vizes semmiképpen sem alkoholos, amely szárítaná a bőrüket.

japán nő szépség

Nagyon kedvelik a különböző arcpakolásokat, amelyek általában hínárból, vagy algából készülnek. Az előbbinek magas B-Karotin taralma van, amiből a szervezet A vitamint állít elő, amely késelteti az öregedés tüneteit, feszesíti a bőrt. Az utóbbi a magas jód tartalmának köszönhetően méregtelenítő hatással bír.

Az arckrémek és arcmaszkok gyakori alapanyaga a zöld tea, amely kitűnő antioxidáns hatású, és így gátolja a szabad gyökök romboló hatásait a hámrétegben is.

A tengeri sót előszeretettel alkalmazzák a bőrradírjukban, amely nemcsak az elhalt hámsejteket tünteti el, hanem táplálják a bőrt is.

Az arcápolási rituálénak több lépéssorozata van, amelyiknek több változat is létezik attól függően, hogy mennyi idős a hölgy, illetve csak a napi, vagy a éppen heti egyszeri szépségápolásról lenne szó. Azonban vannak olyan lépések, amelyek semmiképpen nem maradtathatnak el.

1.         Lépés: egészséges életmód

Mindenki hallotta már, hogy belűről szépülünk, ezért fontos számukra a megfelelő táplálkozás, a kellő mennyiségű folyadék bevitele, a sport és a minőségi alvás.

2.         A megfelelő tisztítás. Az egyik legfontosabb tevékenység, ahol is megszabadulnak minden szennyeződéstől, annak érdekében, hogy a későbbiekben használt, tápláló hatóanyagot tartalmazó krémek jól kitudják fejteni kedvező hatásukat. Ezért gyakran alkalmaznak még minimum heti egy alkalommal bőrradírt is.

3.         Tonizálás:

A tonik szerepe, hogy eltávolítsa a lemosó maradékát és helyreállítsa bőr PH-ját.

4.         A Maszkok használata

Legelterjedtebbek a fátyolmaszkok, amelyek a mindennapi szépségápolási rutin részét képezik. Ezek megakadályozzák a víz és a hatóanyagok elpárolgását, segítik azok tökéletesebb felszívódását a bőr pólusaiba.

5.         Krémek, eszenciák, szérumok

Miután a folyékonyabb állagú készítményeket felvitték, jöhetnek a sűrűbb és mélyebbre hatoló bőrápolási kellékek, korosztálytól függően választva. Ezek fényessé, feszesség és sugárzóvá varázsolják a bőrt.

6.         Arcmasszázs

Ahhoz, hogy a krémek és a különböző szérumok kifejtsék megfelelő eredményüket, a japán nők ezeket nem csak egyszerűen felkenik az arcukra, hanem gyakorlott mozdulatsorokkal az arcbőrbe masszírozzák, így növelve azok hatásfokát.

7.         Fényvédelem

Mivel a Japán nők a fehér és egészséges bőr hívei, amibe nem tartozhatnak bele a májfoltok, ezért ez a lépés főleg nyáron, a mindennapok részét képezi számukra.

Fontos megemlíteni, hogy a felkelő nap országának hölgyei, nem csak az arcukat ápolják ilyen körültekintően, hanem az egész testüket is. Nagy gondot fordítana a hajápolásra, hiszen a gyönyörű, egészségesen csilló fekete haj, az egyik legnagyobb ékességük közzé tartozik.  Illetve már a gésák is több évszázados hagyománya a rizskorpafürdők, ahol az egész test felfrissül és megszépül

Kertész Alexandra

Forrás: https://japanobjects.com/features/buy-japan-cosmetics