004369911060985

A Yamanashi prefektúrában található Fuefuki város Japán egyik vezető őszibaracktermelő régiója. Amikor eljön a tavasz, az egész várost gyönyörű rózsaszín virágok díszítik.

Fuefuki városa a Fuji-hegy lábánál egy termékeny hordalékkúpban fekszik, jó vízelvezetéssel. Ráadásul az éghajlatban nagy a nappali és éjszakai hőmérséklet-különbség, így a föld kiválóan alkalmas az őszibarack termesztésére. Nem meglepő, hogy a városban sok barackültetvény található.

Fueki fuji japán barackfa virág hanami japan

Az őszibarack a rózsafélék családjába tartozik, és a termés előtt szép tavaszi virágokat hoz fehér, rózsaszín és piros színben. Fuefuki város őszibarack ültetvényeiben minden virág egyszerre virágzik minden év április elején. Ők a tavasz szimbólumai a városban és turisták tömegeit vonzza.

Körülbelül 1200 hektáron termesztenek őszibarackot, és állítólag mintegy 250 000 őszibarackfa van a városban. Ha az őszibarack virágzási időszakában a hegyvidéki területekről nézünk a városra, egy őszibarack virágokkal színesített fantasztikus tájat láthatunk. Úgy néz ki, mint egy rózsaszín szőnyeg, a hordalékkúp szó szoros értelemben barackvirág-földdé válik. A varázst fokozza, hogy tiszta napokon a Fuji hegy a távolban terül el a láthatáron.

Fueki fuji japán barackfa virág hanami japan

A városban a tavasz nem csak a barackvirágzásról szól. Ugyanebben az időben nyílnak a cseresznyevirágok, a mizubasho (ázsiai káposzta), a nihon suzuran (gyöngyvirág) és sok más virág is.

Mintegy 300 cseresznyefa nő a város Yatsushiro Furusato Parkjában. Az elmúlt években az éghajlatváltozás hatására az őszibarack virágai korábban virágoztak, és ma már a cseresznyevirágzással egyidejűleg is élvezhetjük őket. A domb tetején lévő parkban egy nagy, kulcslyuk alakú síremléket (Oka Choshizuka sír) restauráltak. Eredetileg a negyedik század végén épült. Mellette két 60 éves Somei-yoshino cseresznyefa nő, nagy ágakkal, gyönyörű virágokkal.

Fueki fuji japán barackfa virág hanami japan

Minden év március végétől április közepéig Fuefuki városában tartják a Barackvirág Tavaszi Fesztivált, és az emberek összegyűlnek, hogy körbejárják a barackültetvényeket, miközben élvezik az őszibarack virágait és finom illatát, vagy részt vesznek a kapcsolódó rendezvényeken.

Ha alkalmad van, mindenképp látogass el ide április elején!

Fueki fuji japán barackfa virág hanami japan

Forrás és képek: https://voyapon.com/japan-spring-peach-blossoms/