004369911060985

A japánok kreativitása, ha ijesztő történetekről van szó, páratlan.

yokai kisértet inunaki alagút

Hogy fokozzuk az izgalmakat, állítólag többnek közülük igaz háttér története van, amely alapot ad nem csak a mondáknak, yōkai stroyknak de egy csomó horror filmek is. A következő történet is egy ilyen.

Az Inunaki alagút

A japán kísértetek imádják az alagutakat. Nem véletlen, hogy az egyik legismertebb kísértet járta történet is egy alagúthoz köthető. A pletykák szerint Fukuoka prefektúra egyik elhagyott vidékén van egy falu, Inunaki, amely kizárólag egy alagúton keresztül közelíthető meg. A nevét a következő történetről kapta: Az „Inunaki” név fordítása „kutyaugatás, kutya üvöltés”. Réges régen egy családnak volt egy kutyája. Egy este a kutya nem hagyta abba az ugatást. A gazdája dühében megölte a kutyát. Nem sokkal ez után jött egy fekete sárkány és megölte az egész családot. A kutya csak figyelmeztetni akarta a őket a közelgő veszélyre.

Később az Edo-korszakban egy Kuroda nevű klán birtokolta a földet. Azt mondják, hogy a faluban furcsaságok történtek. Olyanok, amelyek a klán birtokában lévő többi faluban nem fordultak elő. A klán tulajdonában lévő földek nagy részét elpusztították a heves esőzések következtében az árvizek, kivéve Inunaki falut.

A falu mellett húzódó alagút építése során több száz munkás vesztette életét egy összeomlás következtében.

A mondák szerint mindazok, akik megkísérlik, hogy átkeljenek ezen az alagúton, erőszakos halál áldozatai lesznek.

Ez Japán három legismertebb kísértet járta helyének egyike.

Állítólag egy tábla figyelmezteti az átkelőket, amelyen ez áll:  „A japán törvények itt nincsenek érvényben”, utalva arra, hogy aki belép, egyedül kell szembenéznie a rájuk váró valódi vagy természetfeletti borzalmakkal.

Állítólag az alagút mélyéről ugató kutyák és ijesztő sikolyok hangjai szűrődnek ki ma is. Nagy ismertségre tett szert egy brutális gyilkosság miatt, amely az Inunaki alagútban történt, bár már a korábbi történetek is rémisztőek.

Mivel az alagút távol esik mindentől, helyi bandák kedvelt lebzselő helye lett. 1988 decemberében egy délután tizenévesek egy csoportja elrabolta, megkínozta a 20 éves Umeyama Kouichit, majd élve elégette a fiatalembert az alagút mélyén.

Ez a tragédia állhat ma Japán egyik legrémisztőbb helyének legendája mögött, amely természetesen le van zárva, de ez nem tartja vissza a kalandorokat egy látogatástól.

A helyiek azt mondják, hogy az alagút környékén gyakran meghibásodnak az elektronikai eszközök, sőt az autóik is.

Persze film is készült, Üvöltő falu (犬鳴村) címen.

A gyilkosság teljes története a források között van listázva. Nagyon kegyetlen, ezért csak azok olvassák el, akik erős idegzettel rendelkeznek.

Kertész Alexandra

Forrás:

https://aminoapps.com/c/japan/page/blog/chilling-legends-inunaki-village/bLso_um6XdWQW36oB5wEoNWQVxBbpZ