004369911060985

Ha Kurashikit (倉敷市, Kurashiki-shi) egy kifejezéssel lehetne jellemezni, azt mondanám, hogy ez a város “Japán Velencéje”. Persze Shimabara mellett, amiről nemrég meséltünk.

kurashiki japán legszebb helyek Japánban

A város Okayama prefektúrában található nem messze a prefektúrai fővárostól, és rendelkezik egy, a város központját átszövő csatornarendszerrel, ami még az Edo-korban (1603-1868) került kiépítésre, amikor a város még fontos rizselosztó központként működött.

Valójában Kurashiki neve is régi rendeltetésére utal, ugyanis a legjobban “raktárak városának” lehetne fordítani, ami vonatkoztatható a korábbi hatalmas rizsraktárakra, amik a területen voltak megtalálhatók.

kurashiki japán legszebb helyek Japánban

A korábbi raktárak közül számost mára már múzeummá, butikokká, kávézókká és éttermekké alakítottak.

Kurashiki múzeumai közül az Ohara Múzeum az egyik leglenyűgözőbb, hiszen híres nyugati művészek munkáinak egy nagy gyűjteménye található meg benne, de ezen kívül is rengeteg izgalmat nyújtanak a város szolgáltatásai.

Pozitívuma még, hogy Kurshiki vonattal igencsak könnyen megközelíthető, valamint a csatornák területe csupán csak 10 percnyi sétára található az állomástól, így egy könnyedebb nap alkalmával körbejárhatóak a nevezetességek.

kurashiki japán legszebb helyek Japánban

A kalandozók általában, bárhova is mennek, a nagyobb városokat, metropoliszokat érintik, hiszen ezekről hallunk a legtöbbet a médiában és filmekben, ezekről olvasunk a könyvekben, folyóiratokban és az interneten is. És valóban, Japán nagyvárosaiban sincs olyan, amit ne találhatnánk meg. Magával ragadó a nyüzsgés, azonban könnyen túl is telítődhetünk vele.

kurashiki japán legszebb helyek Japánban

Ha szeretnénk egyensúlyt tartani, nyúljunk vissza gyökereinkhez, a természethez! Japán területének nagyjából kétharmada még a mai napig erdős-hegyes, egyáltalán nem vagy alig lakott terület. Az egész ország vertikálisan nagyon hosszan terül el, ennek következtében pedig északról délre haladva több különböző éghajlattal és éghajlati sajátossággal rendelkezik. Míg északon Hokkaido híres a zord teleiről és a hét napos hófesztivál jégszobrairól, addig a déli Okinawa prefektúrában évről évre 25+ fokban ünneplik a karácsonyt. Maga a természet is elképesztően eklektikus, érdemes elmerülni benne.

Képek: Jogtiszta képek

Források: https://www.kurashiki-tabi.jp/for/en/