004369911060985

Az Okinawa prefektúra 363 szigetet foglal magába, amely közül mindössze 49 lakott, és több mint 100 csupán 1 hektár területű. Japán legdélibb helyei közé tartozik, éghajlat többnyire szubtrópusi. A prefektúra egyik nagyobb szigete Okinawa, amely tektonikus mozgásokban gazdag, mindössze 1200 km² területű sziget. Itt az embereknek, de főleg az idősebb korosztálynak egyedi nyelvjárása alakult ki. Aki egy kis változásra vágyik a nagyvárosoktól messze, igazán frissítő kikapcsolódást nyújt a szigetcsoport meglátogatása.

Naha város a prefektúra fővárosa, ahol a múzeumok leggyakrabban az amerikai katonai megszállásról regélnek. Az éjszaki életben hagyományos Okinawa zene szól miáltal betekintés nyerhet az oda látogató a helyi kultúrába is. Naha alatt egy csppkő barlang is található.

naha okinawa cseppkő barlang

Shuri-Kastély szintén a fővárosban található és a Ryūkyū Királyság uralkodóinak otthona volt. Megfigyelhető itt az egyedülálló guguku építészet, amely egy tradicionális Okinawan stílusban készült. Sajnos néhány éve leégett, de azóta folynak a helyreállítási munkálatok. Ettől függetlenül egyes részei látogathatók.

okinawa shuri kastély
okinawa shuri kastély
okinawa shuri kastély

Kerama sziget: Január és március között ez a terület híres a part közelében úszó, Alaszkából költöző hosszú szárnyú bálnákról. Egy kihagyhatatlan hajótúra alkalmával egészen közelről lehet ezeket a fenséges állatokat megfigyelni.

hosszuszárnyú bálna okinawa

Nagannu-sziget egy gyönyörű, tiszta homokos partú  strandjával csalogatja minden évben a turisták százait. Legjobban Nahu városából egy hangulatos komppal tudjuk megközelíteni, és itt lehetősége nyílik az embernek akár a tenger alatti sétákban is részt venni.

okinawa

Ishigaki a kristálytiszta tengeréről híres, ahova búvárkodást kedvelők látogatnak el. Lenyűgöző vízi élővilággal, ritka korallokkal, hegyeivel és mangrove erdeivel igazán szemet gyönyörködtető célpont. Itt érdemes megkóstolni a hagyományos Yaeyama tésztát és egyéb speciális helyi ételeket és italokat.

Iriomote szigete közel esik az Ishigaki-hoz, azonban itt vastag dzsungellel és annak egzotikus élővilágával találkozhatunk. Számos ritka élőlénynek ad otthont esőerdeje például a csak itt honos, szigorúan védett Iriomote-szigeti vadmacska.

Okinawa Churaumi akvárium Nago városban található, és 7000 m3 tartályáról és tengeri show-ról nevezetes.  Ha valaki mégis lemond a búvárkodás örömeiről itt élvezheti a tengeri élővilág egyes csodáit.

okinawa

Kertész Alexandra

Forrás:

https://www.visitokinawa.jp/

Képek:

https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=813303

Copyrighted free use, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=901053

error: Content is protected !!