Ha már lassacskán itt az augusztus, akkor eljött a japán körték ideje is!
A nashi meglehetősen megosztó gyümölcs: vagy nagyon szeretik, vagy nagyon nem. A japán körte termesztéséhez elegendő mértékű talajnedvesség és napfény szükséges. Magyarországon 150-200 grammos gyümölcs lesz belőlük, de Japánban a 400 grammot is elérhetik.
A fa a homokosabb, agyagosabb talajt kedveli, a fagyok elől viszont védeni kell. Koronáját rendszeresen metszeni szükséges.
Legnépszerűbb fajtái
Kosui: ezt a típust augusztustól lehet szedni. Édes húsú, közepes méretű gyümölcs.
Hosui: pár héttel a kosui után szedhető. Japánban az egyik legnépszerűbb körtefajta. A napos helyet szereti. A sok napsütéstől válik a húsa édessé. Erősebb fa, mint a kosui, sok körtét hoz, amelyeket akár 3 hónapig is tárolhatunk.
Nijisseiki: augusztus végén és szeptember elején szedhető. A Nijisseiki gyümölcsét akár 4-5 hónapig is tárolhatjuk megfelelő hőmérséklet mellett.
Forrás:
https://agraragazat.hu/hir/nashi-a-japan-korte-pyrus-pyrifolia/
Kiemelt kép: Any Lane – Pexels