004369911060985

A tokiói Meguro negyedben található Hotel Gajoen Tokyo „múzeumhotelnek” számít. A gyönyörű és kiterjedt kert mellett az épületben számos képzőművészeti alkotás található, a festett mennyezettel díszített, történelmi százlépcsős lépcsőházat kézzelfogható kulturális értékké nyilvánította a város. Más szóval, ez egy tökéletes helyszín a kimono viselésére.

retrohotel japan tokio

A szálloda most egy igazi retro kimono csomagot kínál, amely magában foglalja a kimono bérlését és felszerelését, a fodrászatot, a százlépcsős lépcsőházba való belépést, valamint az ebédet vagy délutáni teát a szálloda egyik éttermében. 50 különböző kimono és 50 különböző obi (kimono öv) közül választhatunk, amelyek mindegyike a Taisho időszakot (1912-1926) idézi, amelyet a merész, összetettebb formatervezés jellemez, mint amit a mai tervezők gyártanak. A csomag getákat, kanzashikat és egy táskát is tartalmaz, amelyek kiegészítik a retro megjelenést, a kimono/obi/kiegészítő kombinációk száma meghaladja a 2500-at.

Az, hogy ennyire fotogén módon felöltözhetünk, igazán magával ragadó, ezért a Retro Kimono Terv egy egész napos tevékenység, hogy a lehető legkényelmesebben kiélvezhessük az itt töltött időt. A kimono kiválasztása és felvétele 11:30-kor kezdődik, és csak aznap este 8-kor kell visszavinni a ruhákat. A szállodában elfér minden táska, amelyet nem szeretnél magaddal cipelni, ráadásul szabadon el is hagyhatjuk a hotel területét, és felkereshetjük a közeli helyszíneket, például a Megurogawa folyót és a helyi művészeti galériákat, miközben taisho-kori ruhába öltöztünk.

retrohotel japan tokio

A program ára 17 000 yen délutáni teáért vagy 18 000 yen egy teljes ebédért. Rengeteg fotó készítése várható, és ha szakmai segítségre van szükségünk, további 5500 yen ellenében professzionális fényképezési szolgáltatást is igénybe vehetünk.

Retro Kimono tervet április 16-tól június 12-ig ajánlják, a foglalások a szálloda honlapján érhetők el: https://www.hotelgajoen-tokyo.com/archives/72660

Ballagó Petra

Forrás: https://soranews24.com/2022/04/18/tokyo-museum-hotel-invites-you-to-step-back-to-the-taisho-era-with-retro-kimono-afternoon-tea/