004369911060985

Japánban, Ibaraki prefektúrában található Hitachi tengerparti park megközelítőleg 5,3 millió Nemophila-nak ad otthont. A világoskék virágokban minden év áprilisában és májusában gyönyörködhetünk.

nemohilia ibaraki japán utazás legszebb helyek virág

A japánul Rurikarakusa néven ismert nemophila egy Észak-Amerikában őshonos egynyári gyógynövény, amely gyakran kis erdők szélén él. A növény 20 cm magasra nő, és 2-3 cm méretű virágokat hoz. A nemophilát általában kis mennyiségben, amolyan dekoratív kinézete miatt ültetik a kertekben, feldobva a környezetét. Ezzel szemben a Hitachi Seaside Parkban ez a kis virág kapja a rivalda fényt és a rengeteg virág szinte véget nem érő kék tengert alkot a láthatáron.

nemohilia ibaraki japán utazás legszebb helyek virág

A park nagyjából 4,2 hektár területű és az „insignis blue” alfajta található benne, amelyet más néven a „kisbaba kék szemének” is nevezik.

nemohilia ibaraki japán utazás legszebb helyek virág

Mivel egynyári növényről beszélünk, magokkal szaporodik, amelyet novemberben gyűjtik be. A növényt magát eltávolítják, elvetik a magokat és a területet egy fehér talajvédő lepedővel takarják le, hogy megvédjék a téli fagyoktól. A tavasz közeledtével elkezdik öntözni a területet, és persze eltávolítják a gyomnövényeket, hogy aztán április-májusban élvezhesse szépségüket a nagyközönség. A parkban amúgy számos más virág is található, szerveznek tematikus rendezvényeket is, mint mondjuk kivilágítás (erről majd mesélünk később) és egész olcsón, életkortól függően 400 yen körül vásárolható meg a belépő. Ha alkalmad van erre járni, érdemes!

nemohilia ibaraki japán utazás legszebb helyek virág

Forrás és képek: https://hitachikaihin.jp, unsplash.com jogtiszta képek