004369911060985

Ez a festői környezetben elhelyezkedő nyitott gyógyfürdő Osenkakuban és Tonaegawa környékén található Gunma tartományban. A Takaraga patakját követi, itt igazán átélhetjük a természet közelségét! Ha például egy egy napos onsen látogatásra vállalkoznánk, ez egy kiváló célpont lehet, shinkansennel mindössze 90 percre található Tokiótól a Japán Alpok lábainál. Persze ajánlott a hosszabb tartózkodás is!

Maga Takaragawa jelentése: kincset szerző folyó. A fürdők itt egymást követik a patak mentén, beleolvadva a természeti környezetbe.

Takaragawa onsen

A Maka fürdő Takaraga leghíresebb forró nyitott fürdője 120 tatami kapacitással. Gyakran lehet a TV-műsorokban, magazinokban látni, mivel festői helyen található és 1940 óta működik. Yokozuna, azaz nyílt fürdő egyik legjobb példája. Tökéletes helyszín az őszi levelek virágzásának megtekintésére!

A Hannya fürdő a folyó alsó szakaszában található, hangulatos és elegáns légkört biztosít, ahova gyerekeket is szívesen látnak.  

A Kodakara fürdő az egyik legnagyobb méretű, a Hannya fürdővel szemben található. Szintén fogad gyermek vendégeket is.

A Maya fürdő női vendégekre specializálódott. A Takaragawa alsó folyásán található. Öreg fenyőfákból kialakított öltözőkkel, festői környezetben.

Takaragawa onsen

A legenda szerint amikor Yamato Takerunomikoto hadjáraton volt, meglátogatta ezt a vidéket, és felment Hotakayamába, ahol megbetegedett. Egy sólymot látott séta közben, akit messziről követett és közben egy fürdőre akadt. Elmerült a vízben és annyira tetszett neki, hogy ott maradt és a meleg vizes fürdő meggyógyította a betegségéből, így folytatni tudta a hadjáratot. Emiatt a legenda miatt a Takaragawa Onsent a régi időkben fehér sólyom fürdőjeként emlegették.

Nem lehet tudni, hogy Takaragawa mikor vált kedvelt onsenné. Az ókori emberek, Jōmonjin nagy valószínűséggel már használták a feltárt leletek szerint. Később bányásztak a környéken, majd amikor egyre jobban elterjedt az onsen kultúra, amelyre szolgáltató ipar is épült, itt is elkezdtek szállásokat létesíteni.

Ha van egy-két extra napod, ez például egy tökéletes helyszín egy kis kikapcsolódásra!

Forrás:

https://www.takaragawa.com

Itt tudsz japán termékeket vásárolni ↗

Ha japán terméket szeretnél, itt tudod beszerezni

SEO és marketing felelős↗

Lapj kapcsolatba a blog készítőjével

ArigatoApartman

Ismerd meg a japán stílusú apartmant Balatonakarattyán

error: Content is protected !!