004369911060985

A Tamagoyaki (玉子焼き) vagyis “sült tojás” (nálunk leginkább rántotta vagy a francia nyelvből átvett omlett néven lehet ismerős) igen gyakori és nagyon népszerű fogás Japánban.

tamagoyaki japán recept tojás rántotta

Míg Európában főként reggelire fogyasztanak rántottát, a szigetországban a bento (japán étel szett egy kis dobozban) egyik alapdarabja.

Hozzávalók:

✅ 3 tojás

✅ 3 teáskanál dashi alaplé 

✅ 1 és 1/3 teáskanál cukor

✅ 1 teáskanál szójaszósz 

✅ 2 csipet só

✅ 20 gr metélőhagyma (vagy petrezselyem) 

✅ 1 kis darab daikon retek (vagy jégcsapretek) reszelve

tamagoyaki recept japán tojás egyszerűen elkészíthető japán recept

Elkészítés:

Egy tálba verjük fel a tojásokat. Adjuk hozzá az alapelvet, a cukrot, a sót, és a szójaszósz.

A metélőhagymát vágjuk apró darabokra és szórjuk bele. Keverjük jól össze.

A serpenyőbe öntsünk egy kevés olajat, majd mikor elég forró, egy merőkanállal merítsünk a tojásmasszából és öntsük rá a forró lapra. Hagyjuk 1-2 percig sülni, majd egy pálcika segítségével kezdjük felgöngyölíteni a kiterített rántottát.

Ha megvan az első göngyöleg, jöhet a következő réteg. Az eljárás ugyanaz, csak az új omlett a már meglévőre lesz ráhengerelve. A Tamagoyaki minimum 3-4 rétegből áll.

Ha elfogyott az alapanyag, néhányszor forgassuk át a serpenyőben a gönygöleget, hogy biztosan átsüljön minden rétege. Ha elkészült, vegyük ki és szeleteljük fel kisebb darabokra.

A tojáshengerek mellé reszeljünk egy kis daikon retket és már élvezhetjük is a japán omlett páratlan ízét!

tamagoyaki könnyen elkészíthető japán recept tojással

Ballagó Petra

Forrás: