004369911060985

Japánban úgy tartják, hogy mikor beköszönt a hideg téli időszak, az ember legjobb, ha becsúsztatja a lábát egy jó meleg kotatsu alá és tavaszig ki sem húzza onnan. Bár a kotatsu lehet a legmeggyőzőbb érv amellett, hogy télen soha ne hagyjuk el a nappalinkat, a tokiói Shibuya negyedben található Nescafe Harajuku-nak köszönhetően az élményt remetelét nélkül is megtapasztalhatjuk.

kotatsu café tokyo japán

E hónap végétől a Nestle által működtetett kávézó számos ülőhelyét kotatsura cseréli. A négy kétszemélyes kotatsu asztalon kívül nyolc egyszemélyes kotatsu asztal is lesz; az egyedüllétre vágyóknak és távmunkában dolgozók részére.

A meleg berendezéssel ellentétben azonban a kávézó számos új, hűtött frissítőt és ínycsiklandó finomságot kínál majd; a legdinamikusabb a jégből készült csészében felszolgált jeges kávétól kezdve a mikan-fagylalt daifukun át a macska formájú nugátig vagy a narancsos sorbettig.  

kotatsu café tokyo japán

A meleg kotatsu és a hűtött üdítők kombinációja talán ellentmondásosnak tűnik, de ez éppen olyan japános megoldás, mint a yukimiburo, vagyis annak a hagyománya, hogy a japán emberek télen a szabadba mártóznak a forróvízű forrásokban, miközben körülöttük havazik.

kotatsu café tokyo japán

A speciális menüelemek ára változó: egy sorbett 520 yenért kapható, míg egy jeges kávéért már 1000 yent kell fizetnünk.  A speciális kotatsu ülések időszakosak: november 26-tól december 12-ig lesznek elérhetőek.

kotatsu café tokyo japán

Ballagó Petra

Forrás: