004369911060985

Kiakad a cukiság mérő!

tom jerry japan animció rajzfilm cartoon

Szeretted régen a Tom és Jerryt? Nekem nagy kedvencem volt. Gondolom, ezzel nem vagyok egyedül.

Japánban most épp egy nagyon cuki, japánul kawaii újratervezést kapott egy új animációs sorozathoz.

A Cartoon Network Japan most egy új sorozatban, kicsit a Hello Kitty és barátai cuki világát idéző karakterekkel jelentkezik. A sorozat főszereplője egy macska és egy egér, a nevük pedig: Tom és Jerry. Igen úgy, mint a klasszikus amerikai rajzfilmpáros!

tom jerry japan animció rajzfilm cartoon

Még a sorozat címe is japánosabb megjelenést kap. Általában, ha a Tom és Jerry japánul írják, mindkét nevüket katakanával írják, ami az idegen nevek és kölcsönszavak visszaadására használt japán szövegtípus. Az új, aranyosabb sorozathoz azonban Tom és Jerry neve hiraganával van írva. A hiraganát általában japán nevekre és szavakra használják, vizuálisan lágyabb és aranyosabb kinézetet kölcsönözve, mint mondjuk a szögletesebb katakana.

Az új, Japánban készült Tom és Jerry rajzfilmek azonban nem váltják fel a régieket Japánban. Az új Tom és Jerry a Cartoon Network japán adásában bemutatott animációs rövidfilmek sorozata lesz, amely a Tom és Jerry rajzfilmek speciális blokkjának részeként debütált november 11-én. Állítólag a mese maga sokkal aranyosabb lesz, bár ugyanúgy tele lesz a macska-egér harc vicces, egymást hergelő, szivató képsoraival, a producerek elmondása szerint nem lesz olyan erőszakos, mint amerikai társa.

tom jerry japan animció rajzfilm cartoon

Forrás és kép: https://japantoday.com/category/entertainment/tom-and-jerry-have-been-given-an-ultra-kawaii-redesign-in-japan-for-a-new-animated-series?

error: Content is protected !!