004369911060985

A tsutsugamushi egy bogárszerű yōkai, amely a Japán-tenger melletti hegyek mélyén él. A lárvák narancs színűek, a kifejlett egyedek vörösek. Emberi vérrel táplálkozik.

Miért veszélyes a tsutsugamushi?

Többnyire távol tartják magukat az emberektől, azonban éjszakánként beosonnak a házakba, és az emberek vérét szívják. Számtalan betegséget okoznak: láz, fejfájás, izomfájdalom, köhögés, gyomorpanaszok, vérzés. Gyakran, akit megbetegítenek, az hamarosan meghal.

Az orvosok találtak olyan sötét színű elváltozásokat az elhunytakon, amelyek kivétel nélkül mindegyik testen ott voltak. Mivel nem találtak tettest, gyanították, hogy egy yōkai lehetett az, aki kiszívta az áldozatok vérét.

A betegséget, amit ez a yōkai okoz, tsutsugamushi betegségnek hívják. Mivel természetfölötti okozta, csak természetfölötti erővel lehet gyógyítani, például onmyouji mágiával.

Honnan ered a tsutsugamushi betegség?

A tsutsugamushi betegséget típusában a tífuszhoz hasonlítják – és innen eredeztetik. A háború idején Kelet-Ázsiában és Délkelet-Ázsiában gyakori betegség volt. Ha nem kapott a fertőzött ellátást, gyakran halállal végződött a betegség. A tífuszt atkák terjesztették, innen a hasonlóság a tsutsugamushi kinézetével. Japánban az atkát mai napig tsutsugamushinek nevezik. 

Forrás:

Tsutsugamushi

Kiemelt kép: yokai.com

Itt tudsz japán termékeket vásárolni ↗

Ha japán terméket szeretnél, itt tudod beszerezni

SEO és marketing felelős↗

Lapj kapcsolatba a blog készítőjével

ArigatoApartman

Ismerd meg a japán stílusú apartmant Balatonakarattyán