004369911060985

Kevés felemelőbb élmény van annál, mint amikor egy nő formás csuklóján megérez az ember egy csodás parfümillatot.

illatos óra japán

A japán Maruzeki óragyártó ezen élményen alapuló ötlete adta legújabb Kaoru nevű termékcsaládjának darabjait, az illatos órákat. Az órák hét alapszínben kaphatóak, mindegyik gumiszíjjal, amely a hét alapvetően japán illat egyikével van átitatva.

Sakura óra elegáns virágillatú, amely a tavaszi cseresznyevirágzás adta üde életérzést kelti, míg a Matcha karóra egy kifinomultabb és érettebb illat, kesernyés árnyalattal, amely egy csésze pihentető zöld teára vagy akár egy kis matcha fagylaltra emlékezteti viselőjét.

Kevés felemelőbb élmény van annál, mint amikor egy nő formás csuklóján megérez az ember egy csodás parfümillatot.

Jóval markánsabb fenyőillattal találkozhatunk a Hinoki (japán ciprus) órában. Ez egy pihentető illat, amely egyesek szerint még a rovarokat is távol tartja. A Tsubaki órának azonban valószínűleg nincs rovarriasztó előnye, azonban a japán kamélia hívogató virágaromája hihetetlenül vonzó. A Yuzu karóra élénkítő citrus illatú, hogy feldobja a hangulatot édes-savanykás illatával, amelyet gyakran használnak a fürdők felfrissítésére is.

Waboku óra olyan illatú, mint a japán kalligráfiában használt tintatömb, és nagyon nosztalgikus hatással lehet viselőjére, aki felidézheti vele az iskolai éveket. A Jinko (tömjén) óra az égő agarfa tömjénként összetett, de kellemes illatát tartalmazza, szinte transzcendens érzést keltve, mintha egy templomban vagy szentélyben lennénk.

japán óra

Amellett, hogy személyes felüdülést nyújtanak a forró és tikkasztó nyári napokon, ezek az órák kiváló ajándéktárgyak lehetnek azok számára, akik szeretnének magukkal vinni egy darabka Japánt, vagy egy különleges ajándékot szeretnének adni más országokban élő barátaiknak, ismerőseiknek, akik nem tudják könnyedén megtapasztalni ezeket az aromákat. Valószínűleg ezért is állt össze Maruzeki a Japán Postával, ahol a Kaoru órákat is meg lehet vásárolni, ráadásul a postai ügyintéző egy igazán esztétikusan kinéző ajándékdobozba csomagolja őket.

japán óra

Az alapórák darabonként 3200 jenbe kerülnek, de különleges előlappal rendelkező változatok is elérhetők, mint például a Maneki neko 3600 jenért vagy a Doraemon 4400 jenért. Érdemes figyelni azonban, hogy az illat- és kinézetkialakítások ezen kombinációi nem standardek, és változhatnak attól függően, hogy mikor vagy hol vásároljuk meg az órát. Például a Maruzeki gyártó saját weboldalán most yuzu illatú Tokyo órákat és tsubaki virágillatú Maiko órát is vásárolhatunk.

Az óra stílusától függetlenül az időmérő mechanizmusokat mind a Seiko Epson készítette, a gumitól az aromákig minden más alkatrész Japánban készült, így ezek az órák olyannyira japán gyártmányúak, amennyire csak lehet.

óra japán illat

Ti szívesen kipróbálnátok az illatos órákat?

Ballagó Petra

Forrás:

error: Content is protected !!