004369911060985

Szeptember közepe felé, amikor az elhúzódó nyári hőség Japán nagy részén még mindig érezhető, a legészakabb Hokkaidō szigetén található Asahidake hegy széles levelű erdői és alpesi növényei kezdenek vörösödni, Japánban elsőként.

Hokkaidō szigetén a favonal (ahol még fákat láthatunk) 1600 méteres tengerszint feletti magasságban van. Így alig van magas fa félúton az Asahidake-hegy felé. Amikor ősszel egymás után változtatják az alpesi növények színüket, úgy tűnhet, hogy a földet vörös és sárga szőnyeg borítja. Ha szerencsénk van, a reggeli órákban a felhőtenger beborítja a hegyet, így az misztikus hangulatot ad a túránknak, ahogy egyes részei elő-elő bukkannak.

ashidake ghegy japán

Az Asahidake középső lejtőjén szebbnél szebb alpesi növények között vezet fel az utunk, a nyári fehér-sárga virágok ősszel élénkpiros leveleket bontanak, így a „virágoskert az égen” néven becézik. Az ainu nép, amely ősidők óta él Hokkaidōn, nagyra becsüli ezt a helyet, és Kamui Mintarának nevezik, ami azt jelenti, hogy „a kert, ahol az istenek laknak”.

Az egész évben üzemelő Daisetsuzan Asahidake kötélpálya az 1100 méteres tengerszint feletti magasságban lévő Sanroku állomásról körülbelül 10 perc alatt eljuttatja a látogatókat az 1600 méteres Sugatami állomásra. A Sugatami állomásról egy körülbelül 1,7 kilométer hosszú túraútvonal található, amely körülbelül egy órát vesz igénybe.

ashidake ghegy japán

Az Asahidake középső lejtője táján számos helyen gőzölő füstcsóvák szállnak fel, emlékezetve arra, hogy egy vulkánon sétálunk.

Szeptember végén, amikor a levelek színe megváltozik, nagyjából ekkor tájt esik le az első hó. Így egyszerre gyönyörködhetünk az őszi levelek és az első hó látványában a hegyen.

Forrás: KATO KYOKO/ Higashikawa Tourism Association oldalán található interjú alapján

https://asahidake.hokkaido.jp/en/

Itt tudsz japán termékeket vásárolni ↗

Ha japán terméket szeretnél, itt tudod beszerezni

SEO és marketing felelős↗

Lapj kapcsolatba a blog készítőjével

ArigatoApartman

Ismerd meg a japán stílusú apartmant Balatonakarattyán