004369911060985

A Japán Alpok 3 honsúi hegység összefoglaló neve: Hida-, Kiso- és Akaishi-hegység. Több 3000 méteres magasságaival, sípályáival és nemzeti parkjaival nagyon népszerű úti cél. Fő turisztikai központja Nagano.

Két legmagasabb pontja a 3190 méteres Hotaka-hegy és a 3193 méteres Kita-hegy. Japán második legnagyobb vulkánja, az Ontake is itt található, mely legutoljára 2014-ben tört ki.

Nevének eredete

Egy angol régész, William Gowland adta a Japán Alpok nevet a területnek, és Walter Weston misszionárius segítette népszerűsítését. A Japán Alpok az elnevezést az európai Alpokkal való összehasonlítás miatt kapta, azonban lényege különbségek vannak köztük, mint például a magasságok és a vulkánok megjelenése.

Története

Először az 1600-as években kísérelték meg felfedezni a Japán Alpokat, azonban még ekkor is sok területe feltérképezetlen maradt. 1890-ben jelentek már meg geológiai felmérésekről szóló cikkek, de a japánok alapvetően teljesen ismeretlenül, térkép nélkül mászták meg a hegységet. Az 1890-es években osztották fel 3 részre. William Gowland volt az első külföldi, aki eljutott ide, majd Walter Weston már Gowland feljegyzései alapján mászta meg a Japán Alpokat, és készített leírásokat a tapasztalatairól.

Forrás:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Jap%C3%A1n_Alpok

Kiemelt kép: Evelyn Jones – pexels

Itt tudsz japán termékeket vásárolni ↗

Ha japán terméket szeretnél, itt tudod beszerezni

SEO és marketing felelős↗

Lapj kapcsolatba a blog készítőjével

ArigatoApartman

Ismerd meg a japán stílusú apartmant Balatonakarattyán