004369911060985

Cikkünk első részében bemutattunk öt helyet, amit ha ősszel Japánban jársz, ajánlunk megtekintésre. Most újabb öt látnivalót hoztunk!

Kawaguchi-tó

Yamanashi-prefektúra egyik látványossága a Kawaguchi-tó, amelyről csodálatos kilátás nyílik a Fujira. November közepéig emellett mindig megrendezik a Fuji Kawaguchiko őszi fesztivált, amely minden évben rengeteg embert vonz a tóhoz. 

Nara Hasedera

A narai Hasedera-szentélyt leginkább novemberben ajánlatos meglátogatni, mivel ilyenkor a legszebb a táj. A szentélyt 686-ban alapították, a Shingon buddhizmus Buzan-ágának főtemploma. Ahhoz, hogy elérjünk a templomhoz, összesen 399 lépcsőfokot kell megtenni. Nem érdemes kihagyni!

Kenrokuen-kert

A kanazawai Kenrokuen-kert az egyik a három legszebb japán kert közül. Korábban a Maeda-család privát kertje volt, csak 1871-ben nyitották meg a látogatók előtt. Csodálatos cseresznyefáival és juharjaival különleges élményt nyújt ősszel is.

Arashiyama

Arashiyama nagyszerű kiotói helyszín a momijihez. Emellett érdemes meglátogatni az Arashiyama bambuszligetet is, ahol az egyik UNESCO világörökség, a Tenryuji-templom található. A Togetsukyo-hídról pedig különleges látványban lehet részünk. 

Kiyomizudera-templom

A kiotói Kiyomizudera-templom szintén a világörökség része, amely 778-ban épült. Híres hatalmas fateraszáról, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik az őszi erdőre.

Forrás:
https://www.kyuhoshi.com/places-to-visit-in-japan-in-november/

Kiemelt kép: Liger Pham – pexels