004369911060985

Hozzávalók széles választéka, mint például rizs, liszt, vörösbab, zöldbab, gesztenye, szilva, datolyaszilva stb., valamint változatos gyártási módszerek, mint például dagasztás, gőzölés, sütés stb., adják a japán édességek különlegességét és részben ennek is köszönhetik világhírüket.

A különleges alkalmakra készített finomságopk, vagy a szezonális ízek használatára való törekvés szintén a japán édességek és a wagashik bőséges választékát adja. A történetükről itt olvashatsz.

Wagashik

A wagashi (和菓子) japán hagyományos édességek, melyet gyakran tea mellé fogyasztanak. A szó jelentése egyszerűen „japán édesség”. Ezek a finomságok különböznek a nyugati édességektől mind az íz, mind a textúra, mind a külső megjelenésük tekintetében.

A wagashi-k gyakran készülnek rizslisztből, babpasztából vagy gyümölcsökből, és gyakran hangsúlyozzák a szezonális összetevőket és az esztétikai szépséget. A forma, a szín és az íz harmonizációjára helyezik a hangsúlyt.

Néhány példa a wagashi típusokra:

  1. Mochi: Rugalmas, rizsliszttel készült csemege, gyakran édes töltelékkel, például babpasztával.
  2. Manjū: Édes tészta borítja a tölteléket, például anko (édességként használt édes babpaszta).
  3. Dorayaki: Két palacsinta közötti édes töltelék, gyakran anko.
  4. Namagashi: Friss gyümölcslevekből, zseléből vagy szirupból készült, szezonális formákba alakítva.

Ezek a kis édességek nemcsak ízletesek, hanem vizuálisan is vonzóak, és gyakran részei a japán kultúrának és ünnepeknek.

Nem könnyű felsorolni a japán édességek fajtáit. Mondok egy példát:
Magának a Manjunak több mint 100 fajtája van. Mindegyik különbözik a másiktól, attól függően, hogy a külső héjának tésztája rizslisztből vagy búzalisztből készült-e, hogy a tészta fekete cukorral, szójababkrémmel vagy burgonyával van-e keverve, és hogy az „an”-paszta a tészta belsejébe van-e csomagolva. a tészta vörösbabból, fehérbabból, szezámból vagy zöld teából készült. Hihetetlen, igaz? És a manju csupán egy példa a sok közül.
Valóban számtalan féle édesség létezik.

A teljesség igénye nélkül következzen néhány ismertebb édesség:

A wagashi amúgy teával párosítva igazán hagyományos japán édességnek számít, amellyel nem lehet betelni.

japán édességek fajtái wagashi

Itt tudsz japán termékeket vásárolni ↗

Ha japán terméket szeretnél, itt tudod beszerezni

SEO és marketing felelős↗

Lapj kapcsolatba a blog készítőjével

ArigatoApartman

Ismerd meg a japán stílusú apartmant Balatonakarattyán