004369911060985

Kit Kat csomagolás, amelyből origamizhatsz, ráadásul vízben lebomlik és nem szennyezi a környezetet.

A mindenki által Kit Kat nagy lépést tesz a környezet tudatos kereskedelem felé: vízben is oldódó, papír alapú csomagolásra váltja a plasztik zacskót. Már alig várom, hogy az Omiyage World japán webáruház kínálatába is felkerüljenek a papír zacskós Kit Kat-ek! Amúgy Japán szerte több vállalat is egyre inkább előtérbe helyezi a környezet tudatos szemléletet. Japán egyik legnagyobb ruha kereskedelmi üzlete, az Uniqulo már papír zacskókra váltott. Reméljük az ilyen próbálkozásokat még sok hasonló fogja követni, főleg, mert a textil ipar felelős az egyik legnagyobb környezet szennyező kibocsájtásért az étel és ital csomagolással vállvetve.

Ha megvalósul, évente 418 tonna műanyag csomagolással kevesebb kerül ki a természetbe a Nestlé gyár részéről. 2025-ra ezt a nullára szeretné csökkenteni, pontosabban a csomagolásokat 100%-ban papírból tervezi készíteni.

Addig is szemezgessetek a Kit Kat kínálatukból, bár sajnos ezek még a zacskós változatok. Igyekszünk mihamarabb rendelni azokból is, amelyek papír csomagolásban készültek. És persze a legújabb szezonális ízekből is!

Kép forrása: japantoday

error: Content is protected !!